Apzinātības prakses treneris Ansis Jurģis Stabingis
Laime - tā ir PRASME!
Ēdam un dzīvojam zaļi!
Uzmundrinošs vebinārs labākai dzīvei!
Sertificēta uztura speciāliste Ilze Lutere
Kas ir ilgtspējīga mode?
uzmundrinošs vebinārs labākai dzīvei!
Koncepta dizainere Baiba Ladiga Kobayashi
Kustēties ar prieku!
Uzmundrinošs vebinārs 2.daļa
Fizisko atktivitāšu trenere Ināra Pomere
Kustēties ar prieku!
uzmundrinošs vebinārs 1.daļa
Fizisko aktivitāšu trenere Ināra Pomere
Kā ēst un nepārēsties? Viens no vebināriem sērijā:
uzmundrinošs vebinārs labākai dzīvei!
Uztura speciāliste Katrīna Spūle Aišpure. Kā dažādām gaumēm gatavot majonēzi mājās?
Majonēze PARSTĀ Sastāvdaļas:
* 3 olu dzeltenumi; * ~ 1 tējkarote sinepes; * Sāls pēc garšas; * Mazliet cukura- pēc garšas; * Citronu sula - ~ 1 citrons (galvenais- garša); * ~ 150 ml olīveļla. Svarīgi! Olīveļļai jābūt kvalitatīvai un svaigai. Ieteicams pirms izmantošanas pagaršot - vai nav rūgta, vai citādi negaršīga, kas liecinātu par derīguma termiņa beigšanos.
Pagatavošana: Olu dzeltenumus ar sinepēm, sāli un nedaudz cukura saputo, pievieno citrina sulu un eļļu. Puto līdz majonēzei līdzīga konsistence. Lai labi garšo!
Majonēze "Vieglā"
Lai sagatavotu "vieglu" majonēzi Lieldienu mielastam, nepieciešms: * bezpiedevu jogurts; * sinepes; * garšvielas - ķiploks u.c., arī cukurs, ja vēlas.
Pagatavošana: visu saputo un pievieno salātiem.
Majonēze "Vegānā"
Lai pagatavotu vegāno majonēzi, nepieciešami: * turku zirņi ( vai pupiņas) konservētas bndžinā. Kopumā vajadzētu ~ 30 ml zirņu vaui pupiņu šķidruma (ūden); * sinepes, mārrutki, ķiploki (u.c.garšvielas), sāls pēc garšas; *~ 60 ml eļļas; * ja nepieciešams, var pievienot nedaudz ūdens. Visu saputo līzd majonēzi nepieciešamā konsistence! Priecīgas Lieldienas!
Lieldienu PASHA
Pasha ir neatņemama Lieldienu maltītes un sagaidīšanas sastāvdaļa. Turpmāk Katrīnas recepte. Sastāvdaļas: * 400 gr.biezpiena; * 100 ml vājpiens (būtu lieliski, ja būtu karsēts ar vaniļas pāksti); * 150 ml bezpiedevu jogurts; * stēvijas pulveris pēc garšas; * 2 olas; * želatīns pēc vajadzības.
Visu saputo, pievieno želatīnu (izkausētu), lej formā un liek atdzesēt